Social Icons

Sunday, December 7, 2014

Shion - ကိုရီးယား ေတာ႔ပူကီ


ေတာ႔ပူကီသည္ ေရပန္းစားဆံုး ကိုရီးယားဟင္းလ်ာေတြထဲမွာ တမ်ဳိးအပါအ၀င္ ျဖစ္ပါတယ္။ ဆန္မွုန္႔နဲ႔လုပ္ထားတဲ႔ ေတာ႔ပူကီကို ကိုရီယားရုပ္ရွင္ ဇာတ္လမ္းတြဲ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ေတြ႔ဖူးၾကမွာပါ။ သို႔ေပမယ္႔ ကိုရီးယားမွာပဲ ၀ယ္လုိ႔ရတဲ႔ ဆန္ကိတ္ေတြကို ကုိယ္တုိင္ အိမ္မွာ လုပ္စားနုိင္ဖု႔ိ ရည္ရြယ္ျပီး အဆင္႔ဆင္႔ လုပ္ျပေပးထားပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ လုပ္ရတာလည္း ထင္သလို မခက္ပဲ၊ အလြယ္တကူ လုပ္စားနုိင္မွာပါ။ အရသာကလည္း ခ်ဳိစပ္ေလးနွင္႔ အလြန္မွ စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ လုပ္နည္းေလးကို ၾကည္႔ၾကည္႔ရေအာင္…

ဆန္ကိတ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • ဆန္မွုန္႔ (rice flour) ♦ ၃၀၀ ဂရမ္
  • ဆား (salt) ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေရေႏြး(boil water) ♦ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၁ခြက္


ေတာ႔ပူကီအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • ဆန္ကိတ္ (rice cake) ♦ ၃၀၀ ဂရမ္
  • ကိုရီးယား ငရုတ္သီးအနွစ္ (hot pepper paste) ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးမွုန္႔ (hot pepper flake) ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငါးအသားျပား (fish cake) ♦ ၅ျပား (
  • ၁လက္မအရြယ္ေလးမ်ား လွီးေပးပါ)
  • သၾကား (sugar) ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေရ (water) ♦ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄ခြက္
  • ငါးေျခာက္ေသး (anchovies) ♦ ၇ေကာင္
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ (spring onion) ♦ ၁စည္း
  • (အရွည္အေစာင္းလွီးေပးပါ)

ဆန္ကိတ္လုပ္နည္း


၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုထဲသို႔ ဆန္မွုန္႔၊ ဆားမ်ား ေရာထည္႔ျပီ ေမႊလိုက္ပါ။


၂။ ျပီလွ်င္ ေရေႏြးကို နည္းနည္းခ်င္း ထည္႔ျပီ ဆန္႔ကိတ္ မေပါ႔မမာ အေနထားေရာက္သည္အထိ သမေအာင္ လက္ျဖင္႔ ေရာနုယ္ေပးပါ။


မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဆန္ကိတ္ ေပွ်ာ႔သြားလွ်င္ ဆန္မွုန္႔လိုက္ေပးျပီ မာသြားလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည္႔ေပးပါ။


၃။ ဆန္ကိတ္မ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ အလံုးေလးမ်ား လံုးျပီ ပံုတြင္ ျပထားသည္႔အတုိင္း အေခ်ာင္းရွည္ေလးမ်ား ရေအာင္ လက္နွစ္ဖက္ျဖင္႔ အသာေလး လိပ္ေလးပါ။


၄။ အေခ်ာင္းရွည္မ်ား လိပ္ျပီလွ်င္ ေပါင္းအုိးထဲ ထည္႔၍ ၄၅မိနစ္ခန္႔ မီးမ်ားမ်ားျဖင္႔ ေပါင္းထားေပးပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္ ေပါင္းအုိးထဲမွ ျပန္ဖယ္ျပီ ၁လက္မအရြယ္ေလးမ်ား ပုိင္းထားေပးပါ။

ေတာ႔ပူကီ လုပ္နည္း


၁။ ပထမဆံုး ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲသုိ႔ ေရ(၄ခြက္) ထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ ငါးေျခာက္ေလးမ်ား ထည္႔ေပးျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။


၂။ ျပီမွ ထုိငါးေျခာက္မ်ားကို ျပန္ဖယ္ထားလိုက္ပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲသုိ႔ (ဆန္ကိတ္၊ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ငါးအသားျပား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္) တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။


၄။ ျပီေနာက္ ငါးေျခာက္တည္ထားေသာ အရည္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔ကာ ေရာေမႊျပီ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ အရည္အနည္းငယ္ က်န္သည္အထိ တည္ထားေပးပါ။


၅။ ရျပီဆုိလွ်င္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ကာ ေတာ႔ပူကီကို ပူပူေလး စားသံုးနုိင္ပါျပီ။


Tips: အသားထည္႔စားခ်င္သူမ်ား အမဲသား(သို႔) ၀က္သား ၾကိဳက္နွစ္ရာကို နွုတ္နွုတ္စဥ္း၊ ဆားထည္႔ ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ကာ ေတာ႔ပူကီျဖင္႔ ေရာစားနုိင္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates