ၾကက္သား နွင္႔ Teriyaki ေဆာ႔ ခ်က္နည္းပါ။ ၾကက္သားကို မခ်က္ခင္ teriyaki ေဆာ႔နွင္႔ ေရာေမႊျပီမွ ခ်က္ထားတာမုိ႔ အသားက အရမ္းႏူးအိျပီ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ လုပ္စားႏုိင္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၃၂၀ဂရမ္ (၂၀က်ပ္သား) (၁လက္မအရြယ္အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ)
- ဆာေကး(ဆန္၀ုိင္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- Mirin (ဆန္၀ုိင္ အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- နွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (အေပၚမွ ျဖဴးရန္)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ဆာေကး၊ mirin၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ႏွမ္းဆီ) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ၾကက္ရင္ဗံုသားမ်ားကုိ ေဆာ႔ရည္ခြက္ထဲ ထည္႔ျပီ နာရီ၀က္ခန္႔ စိမ္ထားေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သားမ်ားကို အေရာင္ရသည္အထိ ဆီပူထုိးေပးပါ။
၄။ ျပီမွ teriyaki ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲ ထမင္းထည္႔၊ teriyaki ၾကက္သား ထည္႔ အေပၚမွ ႏွမ္းျဖဴး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးျပီ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
၄။ ျပီမွ teriyaki ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲ ထမင္းထည္႔၊ teriyaki ၾကက္သား ထည္႔ အေပၚမွ ႏွမ္းျဖဴး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးျပီ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
Ref : Wutyee Food House
No comments:
Post a Comment