Vodka အရက္စိမ္ ဖရဲသီး
လိွမ့္ထြက္မသြားေအာင္ ပဝါေလးတစ္ခုနဲ႔ ဖရဲသီးရဲ႕ ေအာက္မွာ ခံထားပါ။ သင္ေရြးခ်ယ္ထားတဲ့ Vodka အရက္ပုလင္းရဲ႕ လည္တိုင္အရြယ္စားေလာက္ရိွ အေပါက္တစ္ခုကို ဓားနဲ႔ေဖါက္လိုက္ပါ။ ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္း အသုံးျပဳျပီး ဖရဲသီးအသား တခ်ဳိ႕ကို ကေလွာ္ထုတ္ေပးပါ။ ေနာက္ျပီး ခုန ေဖါက္ခဲ့တဲ့ အေပါက္ထဲသို႔ Vodka ပုလင္းကို ေယာက္ထုိး,ထိုးစိုက္လိုက္ပါ။ ဖရဲသီးရဲ႕အရြယ္အစားေပၚမူတည္ျပီး ၄ နာရီကေန ၁၂ နာရီအတြင္း သစ္သီးမွ Vodka ကို စုပ္ယူသြားမွာပါ။ ေနာက္ ထပ္ျခမ္းျခမ္းျပီး သုံးေဆာင္လို႔ရပါျပီ (ဒါေပမဲ့ အစိပ္ေသးေသးေတာ့ လုံးဝ မစိပ္ပါန႔ဲ)။
ဖရဲသီးသုပ္
ဖရဲသီးတစ္လုံးကို ေလးျခမ္း ျခမ္းလုိက္ပါ။ ဖရဲသီးရဲ႕ အနီေရာင္အသားနဲ႔ အျဖဴေရာင္အခြံၾကားမွာ အနားတစ္ေလ်ာက္ခြဲထုတ္ပါ။ တစ္ခုနဲ႔တစ္ခု ၁ လက္မေလာက္ေဝးတဲ့ ကန္႔လန္႔ျဖတ္ၾကက္ေျခခတ္ ပုံစံ လွီးပါ။ ေနာက္ ၁လက္မေလာက္ အရြယ္အစားနဲ႔ အလ်ားလိုက္ လွီးျဖတ္ပါ။ ေနာက္ အရသာေကာင္းျပီး ခ်ဳိျမိန္တဲ့ အသုပ္ေလး လုပ္စားဖို႔ ႏုိ႔မုန္႔၊ အငန္ဓာတ္ပါမလိုင္၊ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေခ်ထားတဲ့ပင္စိမ္း၊ သံလြင္ဆီ နဲ႔ ေခ်မြထားတဲ့ ငရုတ္ေကာင္းပင္ ေပါင္းထည့္ေပးပါ။
Source: epicurious
No comments:
Post a Comment